- innovative løsninger for kraftbransjen

Klare for inspeksjoner på havets dyp

Roald Engan (t.v) og Jan Inge Westermann i Ide og Utvikling med sin siste investering. En undervannsdrone som kan gå ned til 150 meters dyp.
                                                                                                                                     Foto: Designia - Lars Antonsen

En undervannsdrone for inspeksjon ned til maks 150 meters dyp er Ide og Utviklings siste nyanskaffelse. Med denne kan kommuner og kraftselskaper spare mye.
Fauskebedriften har tatt nyanskaffelsen i bruk og Roald Engan i Ide og Utvikling er godt fornøyd med nyanskaffelsen.


-Rekkevidden er god og den kan gå ned til 75 meters dyp med de kablene vi har. Sikten under vann kan være mer enn 15 - 20 meter under gode forhold. sier Engan under en testtur ved Kobbsteinen utenfor Fauske. Nyinvesteringen for den lille bedriften, som har spesialisert seg på innovative løsninger for kraftbransjen, er på ca 100.000 kroner pluss opplæringskostnader.

Hvem har så bruk for å kunne se under vann?
-Brannvesen, Røde Kors, redningstjenester, oppdrettsnæringen, kommuner kan bruke denne for å sjekke vannverk og annet, kraftproduserter for å sjekke rister for vanninntak. Ikke minst kan kraftselskaper og e-verk generelt få sjekket landtakene på kabler. Kort og godt kan vi sjekke alt som er under vann, sier Engan.

Dronen har et kraftig ledlys som gjør den operativ selv i mørket og den kan selvsagt ta opp filmsekvenser under inspeksjonene både i 4K og HD-format.
Ide og Utvikling har allerede hatt flere henvendelser for å utføre oppdrag med dronen.